Viime syksynä esittelimme ihan uuden tavan lainata vaatteita juhliin ja muihin tärkeisiin tilanteisiin. Aloitimme pilotoinnin lokakuussa ja se jatkuu edelleen. Tämä tapa mahdollistaa vaatteiden lainaamisen suoraan toisten naisten vaatekaapeista. Meille monelle se on tuttua hommaa, eikö? Onhan kavereiden vaatekaappeja käyty penkomassa jo vuosikausia ja löydetty sieltä upeita mekkoja, joita olemme lainanneet spessuihin hetkiin.

Toisaalta taas monilta meiltä löytyy kotoa omastakin kaapista itselle tärkeitä juhlavaatteita, joiden kanssa on luotu huikeita ja ihania muistoja ja joiden kanssa on juhlittu, mutta joille ei jatkuvasti ole käyttöä itsellä. Mitäs, jos lainaisit näitä vaatteita toisille naisille Bonicin kautta aina silloin, kun et itse tarvitse niitä? Näin sinun ei tarvitsisi luopua tärkeistä vaatteistasi, saisit lisätienestiä sekä mikä huikeinta: olla edelläkävijänä osana vaatekuluttamisen kulttuurin muutosta, joka on menossa yhä vastuullisempaan suuntaan. Haluaisitko osallistua tähän pilotointiin?

Vuokraa toisten naisten vaatteita vaatevuokraamo Bonicin kautta.Kurkkaa #sullelainattu valikoima tästä.

Tätä uutta ja vastuullista konseptia kutsumme nimellä #sullelainattu. Nyt kerromme miten pilotointi on tähän asti sujunut ja minkälaisia fiiliksiä se on herättänyt. Haluamme myös jatkaa pilottia, joten jos sinulla on vaatteita, joita haluaisit lainata korvausta vastaan toisille naisille, jatka lukemista! Jos et ole vielä kuullut #sullelainattu -konseptista tai haluat virkistää muistiasi, lue tästä blogikirjoituksesta mikä #sullelainattu on, miten se toimii ja miksi se toteutettiin.

Mitä fiiliksiä ja ajatuksia #sullelainattu on tähän mennessä herättänyt? 

Ensimmäisessä kokeilussa vaatteitaan Bonicille lainattavaksi antoi ystävämme Anni. Kysyimme nyt sekä Annin että lainaajien ajatuksia #sullelainattu -konseptista, vaatteiden vuokraamisesta sen kautta sekä edelleen vastuullisemmasta ja hauskemmasta tavasta pukeutua upeasti. 

”Vastuullisempi muodin tulevaisuus haastaa kaikkia miettimään tapoja kuluttaa”, Anni kertoo. Kysyimme myös taannoin Instagramissa seuraajiemme mielipiteitä tähän innostavaan asiaan liittyen ja monet heistä vuokraisivat mielellään omia vaatteitaan toisille naisille. Syynä oli nimenomaan vastuullisempi elämäntapa sekä muutos ja uudet tavat kuluttamisen kulttuurin suhteen. ”Mulle oli selvää, että siinä samalla kun teen vastuullisempia kulutusvalintoja, kannattaa tarkastella myös jo tehtyjä valintoja ja miten oon käyttänyt ja kohdellut vaatekaappini aarteita. Oon investoinut mun vaatteisiin aikaa ja rahaa, joten vuokraus on ollut myös täydellinen tapa saada vaate maksamaan itseään takaisin”, Anni jatkaa. Myös osa Instagram vastaajista oli samoilla linjoilla tässä asiassa.

sullelainattu on Bonicin uusi konsepti, joka mahdollistaa vaatteiden lainaamisen toisilta naisilta.Jokaisessa vaatteessa roikkuu henkilökohtainen viesti vaatteen omistajalta. Viesti kertoo mekon tarinaa ja toivottaa vaatteen uudet käyttäjät tervetulleiksi. 

Kysyimme Annin fiiliksiä siitä, että hänen vaatteitaan käyttää tuiki tuntemattomat naiset: ”Pilotin aluksi jännitti ja kutkutti, mutta lopulta vaan innostuin joka kerta kun huomasin, että nyt joku muu saa hankkia erityisiä ja ihania hetkiä mun lainakuteissa. Miten siistiä onkaan, että samasta vaatekaapista voi nauttia monta tyyppiä!

Heitimme myös kysymyksen eräille Annin vaatteiden lainaajille. Mikä sai heidät lainaamaan toiselta naiselta? ”Katsoin Annin vaatteita ja ajattelin, että ompa hänellä kiva tyyli! Oli kivaa, että kuvat olivat vaatteista nimenomaan Annin päällä. Sen takia uskalsin vuokrata verkosta, koska ne näyttivät niin luonnollisilta ja kivoilta hänen päällä”, lainaaja kertoo. Kuulimme myös toisen lainaajan suusta, että lainauskokemus oli mieluisa, eikä toisen naisen vaatekaapista löytyvää aarretta tarvinnut jännittää ollenkaan. ”Mielelläni vuokraan toisilta naisilta vaatteita. Ei jännittänyt ollenkaan. Olin varovainen mekon kanssa, mutta olisin varovainen myös, jos päällä olisi oma Katri Niskasen mekko”, eräs lainaaja kertoo.

Vuokraa Katri Niskasen mekko vaatelainaamo Bonicista.Katri Niskanen - Eden -mekko, 79 € / 3 vrk (ovh. 390 €). Vuokraprovisiot jaetaan mekon omistajan ja Bonicin kesken.

Täysin uusi tapa pukeutua tulevaisuudessa?

#sullelainattu mahdollistaa vaatekaappien jakamisen toisten naisten kanssa modernilla tavalla. Uskomme vahvasti, että vaateala on menossa juurikin tähän suuntaan. Asuntoja jaetaan Airbnb:n kautta ja autoille on tullut uusia kuluttajien välisiä lainauspalveluita. Nyt on täydellinen aika tehdä suuri, mutta silti hauska ja kaikille sopiva muutos myös vaatekulutuksen suhteen. ”Tän lisäksi oma ymmärrys vaatevuokrauksen mahdollisuuksista on kasvanut ja kirsikkana kakun päällä innostun itse yhä uudestaan omista vaatteistaan”, Anni sanoo.

#sullelainattu ei ole vain pienen ja eksklusiivisen ryhmän juttu, vaan ihan kuka tahansa voi tehdä tämän. Haluammekin kannustaa ihan jokaista teistä miettimään omia kulutustapoja uudesta näkövinkkelistä. Voisiko niitä viedä tähän suuntaan ja voisitko sinä jakaa osan vaatekaapistasi toisten naisten kanssa? :) Kauhistuttaako idea? Jaa ajatuksia kommenteissa!

Jätä kommentti