Helou mimmit! Nyt on Bonicilla innostavia uutisia tähän uuteen syysviikkoon! Monelle on varmasti tuttu juttu, että käydään kaverin vaatekaapilla. Pengotaan sieltä esille ystävän aikoinaan itselleen ostama näyttävä mekko ja puetaan se päälle tärkeään juhlaan tai tilaisuuteen, minkä jälkeen se palautetaan takaisin ystävän kaappiin. Mitäs, jos jatkossa samalla periaatteella yhdistettäisiinkin meidän kaikkien vaatekaapit? Lainattaisiin siis toinen toisillemme niitä ihania vaatteita, jotka olemme aikoinaan ostaneet itselle, jotka eivät ole jatkuvassa käytössä, mutta joita ei raaski tai halua myydä pois?

 Ivana Helsinki - Black Lace -mekko, 55 € / 3 vrk (OVH 249 €)

Mikä on #sullelainattu?

#sullelainattu on sinulle, joka haluat vähentää vaatteiden ostamista ja sen sijaan lainata niitä juhliin ja tilaisuuksiin. Se on myös sinulle, joka omistat laadukkaita vaatteita, joita voisit korvausta vastaan lainata myös muille niinä hetkinä, kun sinulla ei itsellä ole käyttöä niille.

Idea siitä, että me naiset voisimme jakaa omia ja rakkaita vaatteitamme toistemme kanssa on muhinut meidän mielessämme jo jonkin aikaa. Kuitenkin viimeisen potkun kohti toteutumista se sai, kun ystävämme Anni laittoi pyörät pyörimään. ”Ehdotin alkusyksystä Bonicin mimmeille kokeilua, jossa antaisin muutamia lempparivaatteitani vuokrattavaksi. Syntyi #sullelainattu konsepti, jota pilotoimme yhdessä vuoden loppuun.” 

Anni jakaa teidän saataville vaatekaapistaan muutaman häntä täydellisesti eri tilanteissa ja juhlissa palvelleen suomalaisen suunnittelijan mekon. Niitä saa lainata korvausta vastaan juhliin ja muihin spessuihin tilanteisiin. ”Näillä vaatteilla on jo kilsoja takana (monet häät, festarit, treffi-illat, yhdet mad tea -partyt) ja vähintään yhtä paljon elämää vielä edessä! Oon vaatteiden suhteen ehdoton cost per use -ajattelija, ja innostun joka kerrasta, kun nää vaatteet pääsevät käyttöön.”

Vaatelainaamo Bonic

#sullelainattu mahdollistaa vaatteiden helpon lainaamisen ja edistää vastuullista kuluttamista sekä kiertotaloutta. Vaatteita ei tarvitse ostaa vain yhtä tilaisuutta varten – sen voi nyt kätevästi lainata toiselta naiselta. Lisäksi omia vaatteita ei tarvitse välttämättä myydä eteenpäin. Vähällä käytöllä olevat laatuvaatteet voi Bonicin kautta lainata toisille tyylikkäille naisille. Loistavia esimerkkejä tällaisista vaatteista ovat vuosijuhliin ostetut mekot, morsiusneitojen mekot sekä muut näyttävät asut, jotka saattavat sinulla jäädä vähälle käytölle.

Katri Niskanen - Eden -mekko, 79 € / 3 vrk (OVH 390 €)

Miksi vuokraisimme toistemme vaatteita?

Kuten olemme huomanneet, vaatevuokraus pelastaa monen monet asukriisit ja tarjoaa ihan täydellisen ratkaisun juhlapukeutumiseen. #sullelainattu on win-win-win tilanne. Mekon omistaja saa vuokrauksesta lisätienestiä, lainaaja enemmän kauniita, edullisia ja vaivattomia vaihtoehtoja juhlapukeutumiseen ostamatta vaatteita omaksi ja itse vaate pääsee enemmän käyttöön sekä tarjoamaan ihania ja vastuullisia kokemuksia muodin parissa omistajan lisäksi muillekin naisille.

Halusimme luoda konseptista henkilökohtaisen. Korostaa sitä, että vaate oikeasti lainataan toiselta naiselta. Tässä korostuu yhteisöllisyys sekä yhteinen halu viedä muodin kulutusta yhä vastuullisempaan suuntaan.

Samuji - Erja -mekko, 69 € / 3 vrk (OVH 420 €)

”Toivonkin, että kokeilu herättää mussa ja muissa ajatuksia. Miltä tuntuu lainata vaatetta, jonka joku toinen omistaa ja oonko itse valmis jakamaan rakkaimpia vaatteitani muiden kanssa.” 

Miten se toimii?

Vaatteen lainaaja: Konsepti toimii periaatteessa ihan samalla tavalla kuin kaverilta lainaaminen, mutta vuokraus kulkee Bonicin kautta. Voit vuokrata vaatteita joko verkkokaupasta tai Annankadun storesta tarpeesi mukaan 3 tai 7 vuorokaudeksi kertavuokralla. Toimitamme vuokrattavia vaatteita ympäri Suomen Postin tai Matkahuollon kautta. Prikulleen samat säännöt siis pätevät tässäkin tapauksessa: vuokraa asu, käytä sitä kuin omaasi ja palauta vuokrausajan päätyttyä Boniciin pesemättä. Me hoidamme asun pesemisen, eikä sinun tarvitse stressata herkkien materiaalien huollosta. Sinulle jää ainoastaan vuokratun juhlamekon käyttäminen sekä vastuullisesta kokemuksesta nauttiminen.

Vaatteen omistaja: Tämä on vaatteen omistajalle oiva ja vastuullinen tapa antaa oman vaatteen palvella muitakin juuri niinä aikoina, kun et itse tarvitse mekkoa käyttöösi. Me Bonicilla tarjoamme vaatteiden vuokraukseen luotettavan palvelun, eikä sinun tarvitse huolehtia mistään. Pidämme vaatteet Bonicin valikoimassa sinun valitseminasi hetkinä, pesemme ja huollamme ne vuokrausten jälkeen sekä valvomme, ettei mitään epärehellistä käytöstä pääse tapahtumaan vuokrausten yhteydessä. Tästä saadut tuotot jaamme omistajan kanssa.

Katri Niskanen - Cocktail -mekko (uniikki kappale), 49 € / 3 vrk (OVH 100 €)

Haluaisitko sinä vuokrata tai laittaa vaatteitasi vuokralle #sullelainattu palvelun kautta? Kerro kommenteissa tai laita meille viestiä osoitteeseen info@bonic.fi . Tästä pääset vuokraamaan Annin vaatteita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tähän huikeaan ja innostavaan kokeiluun! <3 

Terkuin,

Bonicin mimmit

Jätä kommentti