Valon päivää vietetään tänään 3.2. Se on paitsi Valon nimipäivä, silloin valo alkaa lisääntymään ja pilkahtelemaan harmaiden päivien keskellä iloisesti ja raikkaasti. Valon säteet ovat taas täällä pitkän talven jälkeen.

Valon päivänä vietetään masennukseen sairastuneiden ja heidän läheistensä yhteistä teemapäivää. Sillä halutaan korostaa keskinäisen tuen merkitystä sekä tuoda toivoa masennukseen sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Valon päivä on masennukseen sairastuneiden ja heidän läheistensä yhteinen teemapäivä.

Huolehditaan omasta ja läheisten hyvinvoinnista

Viimeiset pari vuotta ovat olleet haastavia meille monelle. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että huolehdimme sekä omasta että läheistemme hyvinvoinnista. Nyt rohkaisemmekin teitä ottamaan yhteyttä teidän tärkeisiin ystäviin ja läheisiin. Ehkä heihinkin keiden kanssa ei tule niin usein enää juteltua. Pienetkin eleet voivat olla isoja valon pilkahduksia harmaalta tuntuvan arjen keskellä. Arkisia ja ilahduttavia keinoja, joilla voit osoittaa, että välität: 

  • Simppeli viesti, jossa kysyt kuulumisia
  • Puhelinsoitto henkilölle, jonka kanssa et ole hetkeen vaihtanut kuulumisia
  • Perinteinen ja sympaattinen kirje
  • Kakku- tai kukkalähetys yllätyksenä
  • Mukava illanvietto läheisen kanssa, jonka aikana keskustelette rehellisesti omista kuulumisista
  • Ystävänpäiväkortti 

Valoa-chat

Mielenterveysongelmat ja ahdistuneisuus vaivaa monia elämän eri vaiheissa. Joskus voi tuntua vaikealta uskaltaa puhua läheisille tai ystäville omaa mielenterveyttä askarruttavista asioista. Siksi on olemassa Valoa-chat. Se on Mielenterveyden keskusliiton luottamuksellinen chat-palvelu, jossa voi purkaa tuntojaan ja ajatuksiaan ammattilaiselle.

Valoa-chat on anonyymi palvelu kaikille, jotka kaipaavat valon pilkahdusta elämäänsä. Chattiin voi purkaa tuntojaan niin asiakas kuin huolestunut läheinen. Kysymyksiin on aina vastaamassa mielenterveyden ammattilainen.

Ahdistuksen kohdatessa ensimmäistä kertaa, voi tunne olla epämääräinen ja vaikea sanoittaa. Valoa-chatin ammattilaiset etsivät ratkaisuja näihin tuntemuksiin ja auttavat asiakasta eteenpäin. Keskustelun voi aloittaa millä tahansa mielenterveyteen liittyvällä asialla, joka on ajankohtainen itselle. 

“Haluamme Bonicin kanssa muistuttaa, että kohtaaminen ja puhuminen ovat tärkeä osa mielen hyvinvointia. Ahdistuksen tunteen kanssa ei kannata jäädä yksin. Jos et halua tai uskalla puhua läheisillesi mielenterveyteen liittyvistä asioista, ole yhteydessä meihin. Olemme yhteydessä juuri tällaisia tilanteita varten”, kertoo Henna-Riikka Myrskylä Mielenterveyden keskusliitolta. 

Valoa-chat palvelee arkisin klo 12-15. Tästä pääset chattailemaan turvalliseen ympäristöön. <3 

10 % Bonicin vuokrauksista ja myynneistä Mielenterveyden keskusliitolle

Me Bonicilla haluamme olla mukana levittämässä tietoisuutta mielenterveydestä sekä poistamassa ennakkoluuloja mielenterveysongelmien ympäriltä. Valitsimme yhteistyökumppaniksi Mielenterveyden Keskusliiton, koska koemme, että yhdessä pääsemme vaikuttamaan tärkeisiin asioihin. Asia on meille Bonicin perustajille henkilökohtainen. Nyt kun meillä on yritys, haluamme tehdä sen kautta parhaamme ja auttaa vaikeassa paikassa olevia ja heidän läheisiään. 

Vaikka olemme vielä pieni firma, koemme, että voimme vaikuttaa monin keinoin. Pyrimme lisäämään tietoisuutta mielenterveyteen liittyvissä asioissa sekä rohkaisemaan teitä pitämään huolta itsestänne ja läheisistänne pienemmillä ja suuremmilla teoilla.

Vaatevuokraamo Bonic mukana tukemassa mielenterveyttä.

Lisäksi lahjoitamme 10 % kaikista 3.2.-20.2. tehdyistä vuokrauksista ja myynneistä Valoa-chatin toiminnan tukemiseksi. Eli nyt sinäkin pääset tekemään hyvää pukeutumalla tyylikkäästi! Aikamoinen diili, vai mitä? <3 Vuokraa vaate verkosta tai Helsingin liikkeestä ja näin olet mukana tukemassa mielenterveyden luottamuksellisia palveluita apua tarvitseville. 21.2. teemme lahjoituksen Mielenterveyden keskusliitolle. Yhdessä olemme vahvempia, tule sinäkin mukaan kampanjoimaan tärkeän asian puolesta! 

Välittävin terkuin,

Bonicin mimmit

helmikuu 03, 2022

Jätä kommentti