Bonicin konsepti

Kertakäyttökulttuuri ei ole koskaan ollut näin vastuullista. Bonicin moderni konsepti tukee kiertotaloutta ja minimoi ympäristön kuormituksen. Palvelun avulla naiset saavat uudenlaisen mahdollisuuden pukeutua tyylikkäästi vastuullisesti valmistettuihin designer -asuihin. Jokaisiin kekkereihin ei tarvitse enää ostaa uutta vaatetta; tästä lähtien voit pukeutua trendikkäisiin ja laadukkaisiin vuokravaatteisiin ja täten edistää omaa vastuullista käyttäytymistäsi. 

Vaatteita voidaan vuokrata useaan kertaan, sillä ne on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista ja niitä huolletaan luontoa säästäen asianmukaisesti niin, että ne pysyvät hyvässä kunnossa palvellen upeita asiakkaitamme mahdollisimman pitkään. Lopuksi ne myydään second hand -tuotteina eteenpäin. 

 

Vaatteiden valmistus

Suurin osa valikoimamme vaatteista on valmistettu Euroopassa, ja osa niistä Suomessa. Kaikki valmistetaan eettisissä työoloissa laadukkaita, kestäviä ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja hyödyntäen. Useimmat vaatteet valmistetaan vasta Bonicin tekemän tilauksen jälkeen, eikä suuria varastoja juurikaan ole. Teemme läheistä yhteistyötä muotisuunnittelijoiden kanssa, ja valikoimme brändit omiin arvoihimme perustuen.

 

Toimitusketju

Bonicin toimitusketju on täysin läpinäkyvä alusta loppuun saakka. Tuotteiden valmistus on eettistä ja yhteistyösuhteet kaikkia osapuolia kunnioittavia ja arvostavia. Käytämme muun muassa Postin kuljetuspalveluita, joka on 100 % hiilineutraali (Posti Green). Pukupussit sekä lähetyspakkaukset ovat kierrätettäviä ja pahvikassit ovat valmistettu kierrätetystä materiaalista.

 

Ympäristövastuu

Ympäristövastuu on osa Bonicin strategiaa. Omalla järjestelmällämme asetamme tavoitteet ja teemme suunnitelman sekä seuraamme ympäristövastuun toteutumista jatkuvasti. Pyrimme luomaan mahdollisimman digitaalisen toimintaympäristön ja minimoimaan paperin käytön. Kierrätämme liikkeessä kaiken jätteen. Lisäksi pukupussien ja vuokravaatteiden käyttöikä maksimoidaan.

 

Ps. Vaikka olemme tehneet kotiläksymme, tiedoissamme voi olla pieniä aukkoja. Mikäli löydät tärkeää tietoa koskien vastuullisuutta, olemme kiitollisia jos otat meihin yhteyttä tai tulet käymään kaupalla pienellä juttutuokiolla, niin saamme varmasti oikeat tiedot sivuillemme. <3 

Yleiset kysymykset

Miten palvelu toimii?

Voit vuokrata vaatteita kertavuokrauksina juhliin ja muihin tärkeisiin hetkiin. Asuvaraus tehdään verkkokaupassa.

Voit tehdä varauksen kunkin asun omasta kalenterista sen päivän ympärille, jolloin haluat asun käyttöösi. Jos esimerkiksi juhlapäivä on lauantaina, kannttaa vuokrausaika laittaa alkamaan jo perjantaista.

Vuokrausaika on valintasi mukaan joko 3 tai 7 päivää kerrallaan ja saat asun täksi ajaksi täysin omaan käyttöösi. Asu toimitetaan sinulle Postin kautta ja lähetykseen kuluvat päivät lasketaan vuokrausajan ulkopuolelle. Vuokrausaika on se aika, kun asu on sinulla omassa käytössäsi.

Vuokrausajan päätyttyä sinun ei tarvitse pestä asua, vaan me teemme sen puolestasi. Haluamme, että voit nauttia kokemuksesta ilman huolen häivää, joten tahrat ja repeämät eivät haittaa, emmekä koskaan laskuta haavereista.

Missä kunnossa asut ovat?

Asut ovat hyvässä kunnossa. Haluamme, että asiakkaamme saavat erinomaisen kokemuksen laadukkaiden asujen kanssa, joten meille on erittäin tärkeää vuokrata vain hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita. Huollamme ne asianmukaisesti vuokrauskertojen välissä joko itse oman liikkeemme pesulassa tai SOL:issa.

Saamme asut Bonicille aina uusina. Ne ovat liikkeessä kaikkien saatavilla ja sovitettavissa.

Huonokuntoisemmat vaatteet myymme second handina tai hävitämme asianmukaisesti riippuen niiden kunnosta.

Voiko asuja sovittaa ennen vuokrauspäätöstä?

Valitettavasti asuja ei voi sovittaa, sillä meillä ei ole fyysistä liikettä. Autamme sinua kuitenkin mielellämme asun valinnan sekä sen koon ja istuvuuden kanssa. Voit ottaa meihin yhteyttä chatissa, sähköpostitse, sosiaalisessa mediassa tai soittamalla.

Saanko lunastaa asun, jos haluankin sen omaksi?

Vuokrattua kappaletta ei valitettavasti voi lunastaa itselleen vuokrausajan päätyttyä, sillä se saattaa olla varattuna jo seuraavalle upealle asiakkaalle.

Mikäli kuitenkin isket silmäsi tiettyyn asuun ja haluaisit ostaa sen omaksi, ilmoita tästä meille. Kun kyseinen asu poistuu valikoimastamme, voimme ottaa yhteyttä sinuun.

Voiko varauksen perua?

Varauksen voi joko vaihtaa toiseen asuun tai ajankohtaan, vaihtaa lahjakorttiin tai perua niin, että palautamme siihen käytetyn rahasumman. Varaus tulee peruuttaa viimeistään 14 vrk ennen ensimmäistä vuokrauspäivää.

Ymmärrämme, että yllättäviä sairastumisia saattaa tulla juuri juhlien kynnyksellä tai että verkosta tilattu asu ei olekaan oikean kokoinen. Näissä tapauksissa voit ottaa meihin yhteyttä, niin sovitaan joustavasti kuinka toimitaan.

Juhlavaatteiden huolto

Miten Bonic huoltaa vaatteet?

Me pesemme ja huollamme vaatteet asiakkaiden puolesta. Pesemme ne joko käsin omassa pesulassamme tai käytämme asujen huoltoon tarkoitettua tehokasta höyrytyskaappia. Vaativammat materiaalit luovutamme ammattilaisten käsiin SOL:iin.

Varmistamme, että asut ovat aina huollettuja, puhtaita ja silitettyjä seuraavia asiakkaita varten.

Mitä jos asu menee rikki vuokratessa?

Haaverit eivät haittaa. Asut ovat vakuutettuja, joten emme laskuta normaalista käytöstä johtuvista repeämistä, vetoketjun rikkoontumisista tai muista vahingoista.

Mitä jos asuun tulee likaa ja/tai tahroja vuokrauksen aikana?

Tämä ei haittaa mitään! Lika ja tahrat kuuluvat elämään (ja juhliin). Haluamme, että voit käyttää asua kuin omaasi ilman huolen häivää.

Me pesemme ja pesetämme asut aina vuokrauskertojen välissä, emmekä laskuta asiakasta tästä. Asut ovat vakuutettuja.

Pitääkö minun pestä asu itse?

Me hoidamme asujen pesun ja huollon aina, joten sinun ei tarvitse pestä sitä vuokrausajan päätyttyä.

Voinko silittää vuokraamani vaatteen?

Me huollamme ja silitämme puhtaat vaatteet aina ennen kuin annamme sen asiakkaalle, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Jos vaate on kuitenkin päässyt rypistymään kuljetuksen aikana pukupussissa, suosittelemme höyryttamään sen ennen h-hetkeä. Myös silittäminen on sallittua, kunhan varmistat pesulapusta, että vaate soveltuu silitettäväksi.

Saanko pestä vaatteeni itse, jos se likaantuu vuokrausajan aikana ja haluan käyttää sitä useammin kuin kerran?

Toki vaatteen saa pestä myös itse! On kuitenkin todella tärkeää, että pesuohjeita noudatetaan tarkasti, jotta vaatteiden käyttöikä maksimoidaan.

Toimitus ja palautus

Milloin vastaanotan asun?

Lähetämme asun niin, että saat sen n. 1 vuorokautta ennen sovitun vuokrausajan alkamista tai viimeistään ensimmäisenä vuokrauspäivänä.

Lähetykseen ja palautukseen kuluvat ajat lasketaan vuokrausajan ulkopuolelle, eli vuokrausaika (3 tai 7 vuorokautta) on se aika, kun asu on sinulla omassa käytössä.

Miten palautan tuotteen?

Palautus tehdään Postin kautta. Laitamme lähetyksen mukaan jo valmiiksi tulostetun palautuskortin, joka laitetaan pukupussissa olevaan muovitaskuun. Asu lähetetään takaisin samassa pukupussissa, jossa se vastaanotetaan. Sen voi lähettää takaisin meille mistä tahansa Postin palvelupisteeltä. Palautus on ilmainen.

Asu tulee palauttaa vuokrausajan päätyttyä, eli viimeistä vuokrauspäivää seuraavana päivänä.