Bonicin konsepti

Kertakäyttökulttuuri ei ole koskaan ollut näin vastuullista. Bonicin moderni konsepti tukee kiertotaloutta ja minimoi ympäristön kuormituksen. Palvelun avulla naiset saavat uudenlaisen mahdollisuuden pukeutua tyylikkäästi vastuullisesti valmistettuihin designer -asuihin. Jokaisiin kekkereihin ei tarvitse enää ostaa uutta vaatetta; tästä lähtien voit pukeutua trendikkäisiin ja laadukkaisiin vuokravaatteisiin ja täten edistää omaa vastuullista käyttäytymistäsi. 

Vaatteita voidaan vuokrata useaan kertaan, sillä ne on valmistettu laadukkaista ja kestävistä materiaaleista ja niitä huolletaan luontoa säästäen asianmukaisesti niin, että ne pysyvät hyvässä kunnossa palvellen upeita asiakkaitamme mahdollisimman pitkään. Lopuksi ne myydään second hand -tuotteina eteenpäin. 

 

Vaatteiden valmistus

Suurin osa valikoimamme vaatteista on valmistettu Euroopassa, ja osa niistä Suomessa. Kaikki valmistetaan eettisissä työoloissa laadukkaita, kestäviä ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja hyödyntäen. Useimmat vaatteet valmistetaan vasta Bonicin tekemän tilauksen jälkeen, eikä suuria varastoja juurikaan ole. Teemme läheistä yhteistyötä muotisuunnittelijoiden kanssa, ja valikoimme brändit omiin arvoihimme perustuen.

 

Toimitusketju

Bonicin toimitusketju on täysin läpinäkyvä alusta loppuun saakka. Tuotteiden valmistus on eettistä ja yhteistyösuhteet kaikkia osapuolia kunnioittavia ja arvostavia. Käytämme muun muassa Postin kuljetuspalveluita, joka on 100 % hiilineutraali (Posti Green). Pukupussit sekä lähetyspakkaukset ovat kierrätettäviä ja pahvikassit ovat valmistettu kierrätetystä materiaalista.

 

Ympäristövastuu

Ympäristövastuu on osa Bonicin strategiaa. Omalla järjestelmällämme asetamme tavoitteet ja teemme suunnitelman sekä seuraamme ympäristövastuun toteutumista jatkuvasti. Pyrimme luomaan mahdollisimman digitaalisen toimintaympäristön ja minimoimaan paperin käytön. Kierrätämme liikkeessä kaiken jätteen. Lisäksi pukupussien ja vuokravaatteiden käyttöikä maksimoidaan.

 

Ps. Vaikka olemme tehneet kotiläksymme, tiedoissamme voi olla pieniä aukkoja. Mikäli löydät tärkeää tietoa koskien vastuullisuutta, olemme kiitollisia jos otat meihin yhteyttä tai tulet käymään kaupalla pienellä juttutuokiolla, niin saamme varmasti oikeat tiedot sivuillemme. <3 

Yleiset kysymykset

Miten palvelu toimii?

Vuokraamme vaatteita kertavuokrauksina ilman sitoutumista tai pakollista rekisteröitymistä.

Voit varata kunkin asun omasta kalenterista vuokrausajan sen päivän ympärille, jolloin haluat asun käyttöösi. Vuokrausaika on joko 3 tai 7 päivää.


Voit vuokrata vaatteita joko Helsingin liikkeestä tai verkkokaupasta. Jos haluat tulla kokeilemaan vaatteita, se onnistuu aukioloaikojen puitteissa. Sovitusaikaa ei tarvitse varata etukäteen. Mikäli vuokraat verkosta, lähetämme asun sinulle Bonicin omassa pukupussissa Postin tai Matkahuollon kautta tai voit noutaa sen liikkeestämme.

Mihin tarkoitukseen asun voi vuokrata?

Asun voi vuokrata mihin tarkoitukseen tahansa. Oli kyseessä sitten illallistreffit, synttärit, tyttöjen ilta tai ystäväpariskunnan hääjuhla, Bonicin asua voi käyttää missä ja milloin vain täysin omien mieltymysten mukaisesti.

Missä kunnossa vuokra-asut ovat? Onko niissä nukkaa tai kulumaa?

Asut ovat hyvässä kunnossa, vaikka ovatkin kierrätettyjä. Otamme ne pois vuokramarkkinoilta, jos huomaamme niissä merkittävää kulumaa tai nukkaa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että asut eivät ole välttämättä uusia, vaan niitä on käytetty. Haluamme kuitenkin, että asiakkaamme saavat erinomaisen käyttökokemuksen asujen kanssa, joten meille on erittäin tärkeää vuokrata vain hyväkuntoisia vaatteita. Huollamme ne asianmukaisesti jokaisen vuokrauskerran jälkeen, jotta ne pysyvät mahdollisimman hyvässä kunnossa asiakkaita varten.

Huonokuntoisemmat vaatteet myydään second handina tai hävitetään asianmukaisesti riippuen niiden kunnosta.

Saanko tulla sovittamaan asuja?

Asuja saa ehdottomasti tulla sovittamaan! Sovitukseen ei tarvitse ajanvarausta, vaan voit tulla liikkeeseemme meidän aukioloaikojen puitteissa, eli ma-pe klo 12-18.

Saanko lunastaa asun, jos haluankin sen omaksi?

Vuokrattua kappaletta ei valitettavasti voi lunastaa itselleen, sillä se saattaa olla varattuna jo seuraavalle ihanalle naiselle.

Mikäli kuitenkin rakastut vuokraamaasi asuun niin paljon, että haluaisit ostaa sen omaksi, voimme sopia suoraan suunnittelijan kanssa uuden asun teettämisestä. Siispä nakkaa viestiä somessa tai nykäise hihasta storella, niin järjestetään asia sinulle parhain päin!

Voiko varauksen perua?

Varauksen voi joko vaihtaa toiseen asuun tai ajankohtaan, vaihtaa lahjakorttiin tai perua niin, että palautamme siihen käytetyn rahasumman. Varaus tulee peruuttaa viimeistään 14 vrk ennen ensimmäistä vuokrauspäivää.

Voinko vuokrata asun myös liikkeestä vai tehdäänkö varaus aina netissä?

Asun vuokrauksen voi tehdä myös netissä! Jos löydät mieluisan asun liikkeestä, kannattaa se varata samantien.

Voit myös tehdä varauksen liikkeestä vaikka samalle päivälle ja napata asun mukaan heti.

Vaatteiden huolto

Mitä jos asu menee rikki vuokratessa?

Normaalista käytöstä johtuvat haaverit eivät haittaa. Tähän lasketaan muun muassa mahdolliset repeämät ja vetoketjun rikkoontumiset tai muut vastaavat asiat.

Mikäli asu kuitenkin tuhoutuu täysin käyttökelvottomaksi, meillä on käyttöehtojen mukaan oikeus periä asun alkuperäinen hinta (ovh).

Asut ovat kuitenkin kestävää materiaalia ja vaatii melkoisen paljon, että ne menisivät täysin rikki. Joten huoli pois!

Mitä jos asuun tulee likaa ja/tai tahroja vuokrauksen aikana?

Eipä kuulkaas haittaa! Lika ja tahrat kuuluvat elämään. Haluamme, että pystyt käyttämään asua kuin omaasi, joten jos näin pääsee sattumaan, me hoidamme puhtaanapidon asianmukaisesti, emmekä laskuta sinua tästä.

Pitääkö minun pestä asu itse?

Me hoidamme asujen puhtaanapidon ja huollon, joten niitä ei tarvitse pestä vuokrausajan päätyttyä.

Milloin palautan tuotteen?

Vuokra-asu palautetaan lähimpään Postin tai Matkahuollon pisteeseen tai suoraan Helsingin liikkeeseen vuokrausajan päätyttyä, eli viimeistä vuokrauspäivää seuraavana päivänä.

Voinko silittää vuokraamani vaatteen?

Me huollamme ja silitämme vaatteet ennen jokaista vuokrausta, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä!

Jos vaate on kuitenkin päässyt rypistymään kuljetuksen aikana tai pukupussissa, suosittelemme höyryttamään sen ennen h-hetkeä. Myös silittäminen on sallittua, kunhan varmistat pesulapusta, että vaate soveltuu silitettäväksi.

Saanko pestä vaatteeni itse, jos se likaantuu vuokrausajan aikana?

Toki saat pestä myös vaatteen itse pesuohjeen mukaan, jos se on tarpeellista. On kuitenkin todella tärkeää, että ohjeita noudatetaan tarkasti, jotta vaatteiden käyttöikä maksimoidaan.

Toimitus ja palautus

Milloin vastaanotan asun?

Pyrimme aina lähettämään asun niin, että saat sen n. 1 vuorokautta ennen sovitun vuokrausajan alkamista tai viimeistään ensimmäisenä vuokrauspäivänä.

Mikäli olet tilannut asun noudolla Helsingin liikkeestä, sen voi tulla noutamaan ensimmäisen vuokrauspäivän aikana.

Miten palautan tuotteen?

Voit palauttaa tuotteen joko Helsingin liikeeseen aukioloaikojemme puitteissa tai lähettää sen Matkahuollon tai Postin kautta.

Matkahuollon tai Postin kautta palautettaessa laitamme mukaan valmiiksi tulostetun palautuskortin, jonka voit laittaa pukupussissa olevaan muovitaskuun.