Bonicin valikoimaan on viime viikkojen aikana rantautunut rutkasti uusia ihania vaatteita. Vaikka vaatevuokraamossa keskitymme paljon suomalaisiin brändeihin, valikoimaa on kiva höystää myös muilla eurooppalaisten suunnittelijoiden vaatteilla. Viime aikoina uutuuksia on tullut paljon ruotsalaiselta Ida Sjöstedtiltä, sekä juuri Bonicin remmiin liittyneeltä norjalaiselta ByTiMolta. Nämä ihanat skandinaaviset muotibrändit tarjoilevat huikeasti mimmienergiaa! Pienet esittelyt siis lienevät paikallaan.
Ida Sjöstedtin tyllimekko

Ida Sjöstedt

Ida Sjöstedt on ruotsalaisen muotisuunnittelijan nimeä kantava vaatebrändi, joka on tullut tutuksi naisellisista malleista, kauniista leikkauksista sekä laadukkaista kankaista. Yritys on perustettu vuonna 2001 ja onkin pioneeri Ruotsin muotiskenessä, etenkin mitä tulee juhlapukeutumiseen ja glamouriin. Sloganinsa mukaan he pukevat asennenaisia, sadun prinsessoja ja kaikkea siltä väliltä. 

Ruotsin kuninkaallistenkin suosiossa olevan Sjöstedtin vaatteita on ollut Bonicin valikoimassa jo keväästä lähtien ja yhteistyö on jatkumassa hamaan tulevaisuuteen. Meiltä voi löytää heidän suunnittelemiaan asuja niin juhliin kun työtilaisuuksiin, sekä aina pikkujouluista häihin. Tästä pääset kurkkaamaan mitä Sjöstedtin vaatteita Bonicin valikoima tarjoilee. 

Ida Sjöstedtin kukkamekko juhliin

Vastuullisuus

Mitä vastuullisuuteen tulee, Ida Sjöstedtillä se koostuu muutamasta eri kulmasta: suunnittelu ja vaatehuolto, zero waste, tuotanto sekä materiaalit.

Vaatteiden suunnittelusta on tehty ajatonta ja asujen on tarkoitus palvella naisia vuodesta toiseen. Sjöstedtillä neuvotaan huoltamaan vaatteet oikein niin, että ne säilyvät hyvinä ja kestävät pitkiä aikoja. Yksi tärkeä neuvo on muun muassa vaatteiden tuulettaminen pesemisen sijaan aina kun mahdollista. Tavoitteena on zero waste ja vaatteita tuotetaan kysynnän mukaan, jotta ylijäämiä ei synny. Uusien materiaalien tuotantoa minimoidaan ja ylijäämäkankaita lahjotetaan kouluille ja päiväkodeille. Mitään ei heitetä pois. Lisäksi kaikki jäte kierrätetään. Mallikappaleet luodaan omalla studiolla, joten tuotteiden laatu saadaan maksimoitua ja ylimääräisiä kuljetuksia vähennettyä. 90 % tuotannosta tapahtuu Euroopassa ja työoloja, eettisiä ohjeistuksia sekä tuotantoa valvotaan jatkuvilla visiiteillä tehtaille. Materiaalien käytössä halutaan suosia kankaita, jotka eivät satuta eläimiä millään tavalla (mm. turkiksia ei käytetä) ja jotka ovat ainakin osaksi kierrätettyjä. Lisäksi Ida Sjöstedtin nimikkotuotteet, upean röyhelöiset tyllimekot ja -hameet on valmistettu eurooppalaisista formaldehydittömistä tyllikankaista. 

Ida Sjöstedtin pusero vaatevuokraamo Bonicista

Yhteiskuntavastuu

Ida Sjöstedt on allekirjoittanut "Swedish Fashion Ethical Charter":in, joka edustaa arvoja kehoihanteista, monimuotoisuudesta sekä yritysten yhteiskuntavastuusta. Sjöstedtillä vannotaan tasa-arvon ja toisten kunnioituksen nimiin, jotta työympäristöstä saadaan luotua niin ikään vastuullinen. Mitään rasistista, syrjivää tai seksististä käytöstä ei hyväksytä. 

ByTiMo

ByTiMo on Bonicin trendikäs uutuusbrändi. Timo ei tässä tapauksessa kuitenkaan tarkoita supisuomalaista heppua, vaan upeaa norjalaista muotisuunnittelijaa, Tine Mollattia, jonka nimikirjaimista koostuu brändinkin nimi. Tine Mollatt perusti vaatebrändin Norjassa vuonna 2004 visionaan luoda korkealaatuisia vaatteita suhteellisen edulliseen hintaan kuitenkaan tinkimättä omista arvoistaan. 

ByTiMon ensimmäiset vaatteet saapuivat pari viikkoa sitten valikoimaamme, osa niistä juurikin nyt tätä kirjoittaessa ja loput ihan lähiviikkoina. Lisää on siis vielä tiedossa, joten stay tuned! 

Musta juhlamekko vaatevuokraamo Bonicilta

Vastuullisuus

Vastuullisuus huomioidaan ByTiMolla suunnittelussa, kankaissa, kierrätyksessä sekä työoloissa. 

Vaatteet suunnitellaan kestämään aikaa ja tavoitteena onkin, että ne säilyvät trendien ja mallien puolesta meidän naisten vaatekaapeissa vuosia. ByTiMon kankaat ovat luonnonmukaisia ja laadukkaita. Käytetty polyesteri on kierrätettyä ja useat kankaat sertifioituja (mm. FSC sertifioidut viskoosit). Tuotannossa värjäykseen ja printteihin käytetty vesi kierrätetään, jotta saastetta ei synny jokiin ja paikallisiin juomavesiin. ByTiMolla on oma "Code of Conduct", jonka myötä kaikkia yhteistyökumppaneita,  tavarantoimittajia sekä ompelijoita kunnoitetaan. Lisäksi työntekijöiden työolot turvataan sekä maksetaan asianmukainen palkka. 

Valkoinen pitsimekko vaatelainaamo Bonicilta

Yhteiskuntavastuu

ByTiMolla työskennellään läheisesti yhteistyössä naisten suojakotien kanssa ja lahjoitetaan vaatepaketteja kriisin keskellä oleville naisille ja tytöille. Verkkokauppasivustoa operoidaan naisten toimesta. Naisten, jotka ovat kokeneet vaikeita asioita elämässä. Eli shoppaillessa ByTiMon nettisivuilla voi vaikuttaa suoraan näiden naisten elämään positiivisesti. Lisäksi vuonna 2018 ByTiMo on ollut mukana perustamassa hyväntekeväisyysprojektia Meksikossa. Paikallisille naisille tarjottiin opetusta ompeluun sekä tarjottiin turvalliset työolosuhteet. Miten siistiä!

Ei muuta kun shoppailemaan

Nyt kun tutustumiset on hoidettu alta pois, on aika lähteä tekemään varauksia loppuvuoden kekkereille: pikkujouluihin, jouluaatolle, uudelle vuodelle sekä skorpionien, jousimiesten ja kauriiden synttärijuhlille. Vuokraa mekko kertavuokralla joko 3 tai 7 päiväksi ja palauta vuokrausajan jälkeen meille pesemättä. 

Vaaleanpunainen juhlamekko Bonicilta

Naapurimaiden mimmibrändejä fiilistellen,

Bonicin mimmit 

Jätä kommentti