Kilahtiko kutsu juhliin tai muuhun mukavaan tilaisuuteen? Hurraa! Silmäilet sen innolla läpi, kunnes kutsun lopussa komeileva tilaisuuteen vaadittu pukukoodi aiheuttaa harmaita hiuksia. Mitäs tämä nyt taas tarkoittikaan? Minkälaisia tyylejä kyseinen etiketti pitikään sisällään? Huoli pois, Bonicin tiimi on täällä apunasi ja kohta sinäkin olet haka pukuetiketeissä! 

COCKTAIL

Cocktail -pukukoodi on yleinen pukukoodi kepeämmissä tilaisuuksissa, jotka kuitenkin alkavat klo 18 jälkeen. Hyviä esimerkkejä cocktail -tilaisuuksista ovat työpaikan pikkujoulut, synttärijuhlat sekä muut iloiset iltakekkerit. Tämä pukukoodi antaa tilaa ilotella ja irrotella.

Cocktail pukukoodin vaatteet vaatevuokraamo BonicistaAurora -mekko - Ida Sjöstedt
79 € / 3 vrk

Miehillä cocktail -pukukoodiin kuuluu yleisesti musta puku ja kravatti. Koska pukukoodi on kuitenkin rennohko, voi paidoilla sekä muilla asusteilla leikitellä oman mielen mukaan. 

Naisilla cocktail -pukukoodi sallii lyhyemmänkin hameen tai mekon. Cocktail -mekko on usein tumma. Mikäli epävarmuus yllättää, pikkumusta on ehdottomasti turvallinen ja tähän pukuetikettiin erinomaisesti sopiva asuvalinta! Sitä voi piristää koruilla ja muilla asusteilla oman näköisekseen.

Naisilla cocktail -pukukoodi voi tosin koostua myös siististä yläosasta yhdistettynä juhlaviin housuihin tai hameeseen. Väreillä, glitterillä ja printeillä voi halutessaan piristää asukokonaisuutta. 


Anastacia -mekko - 
Ida Sjöstedt
99 € / 3 vrk

TUMMA PUKU

Tumma puku on yksi käytetyimmistä pukuetiketeistä. Miehillä tiukempaa, mutta naisilla melko vapaata pukukoodia voi käyttää kellonajasta riippumatta, mutta usein kello 18 jälkeen alkavissa tilaisuuksissa. Tumma puku tarkoittaa periaatteessa virallista ja juhlavaa pukeutumista, mutta on viime aikoina alkanut arkistumaan. 

Vuokraa Ida Sjöstedtin mekko BoniciltaRiver -mekko - Ida Sjöstedt
79 € / 3 vrk

Miehillä tumma puku tarkoittaa kirjaimellisesti tummaa pukua. Tummasävytteisen puvun kaveriksi ajatellaan perinteisesti valkoista kauluspaitaa ja hillittyjä asusteita. Nykyään voi tosin käyttää jo hieman värejäkin, toki silti pitäen mielessä tilaisuuden virallisuuden paitaa ja solmiota valitessa. Mustat nahkakengät ovat oiva ja etikettiin passeli valinta kaksilahkeisille. 

Naisilla tumma puku -etiketti on huomattavasti sallivampi kuin miehillä. Naisilla se tarkoittaa juhlavasta kankaasta valmistettua iltapukua. Iltapuku voi olla minkä mittainen tahansa, mutta pisimmillään jalkapöydän päälle. Lyhytkin mekko käy, kunhan se on tilaisuuden luonteeseen sopiva.

Pukukoodin nimestä huolimatta värejä saa käyttää, eikä mekon tarvitse olla välttämättä tumma. Toki musta mekko on tyylikäs, mutta värejä saa kyllä laittaa peliin kainostelematta. Siihen me myös Bonicilla kannustamme!  

BUSINESS CASUAL

 Sitä sanotaan, että business casual on yksi vaikeimmista pukuetiketeistä hahmottaa. Hyvä lähtökohta tyylille onkin siisti toimistopukeutuminen, joten siitä näkövinkkelistä on hyvä tarkastella omaa vaatetusta.

Usein business casual onkin nimeomaan työpaikan pukukoodi silloin, kun halutaan luoda rennon asiallinen ilmapiiri. Se ei ehkä juuri tämän luonteensa vuoksi ole sopivin iltajuhlien tai viikonloppurientojen pukeutumisetiketti, mikä on hyvä muistaa. 


Puff -mekko - Kaiko
59 € / 3 vrk

Miehillä business casual koostuu kauluspaidan, siistien housujen tai chinojen sekä asiallisten kenkien yhdistelmästä. Irtotakki voi olla myös menossa mukana ja sopii pukukoodiin hyvin. Urheilulliset kengät ja tavalliset farkut on toisaalta hyvä jättää kaappiin, nimittäin ne ovat tähän liian rennot.   

Naisilla business casual -pukukoodi rakentuu siisteistä housuista tai polvimittaisesta hameesta sekä asiallisesta ja mielellään kauluksellisesta yläosasta. Mekko on niin ikään hyvä vaihtoehto, kunhan sekin olisi polvimittainen. Myös bleiseri sopii pukukoodiin todella luontevasti.

Kenkien tulee myös olla sopivan asialliset ja se kulahtanein pari kannattaa suosiolla jättää kotiin. Pukuetiketti antaa kuitenkin hieman tilaa omalle persoonalle, joten sitä voi somistaa esimerkiksi lemppariväreillä. Koska pukukoodi ei ole 100 % tarkka, nappeja voi myös hieman avata sekä hihoja kääriä ja näin tehdä olemuksesta rennomman. 

 

SMART CASUAL

Smart casual on niin ikään paljon käytetty pukukoodi. Se on asiallinen, mutta astetta arkisempi kuitenkin. Sitä käytetään työelämässä sekä vapaammissa tilaisuuksissa, kuten perheen juhlissa, illallisella työporukan kanssa tai vaikkapa ystävän tupaantuliaisissa.

Tärkeintä on olla rennon asiallinen, siisti ja edustava. Eli fiinit juhlavaatteet voi jättää kaappiin odottamaan toisia tilaisuuksia, mutta urheilupöksyt ja tavalliset farkut ovat sitten jo tähän pukukoodiin liian rennot. Kuitenkin tilaisuuden aika ja paikka on hyvä ottaa huomioon: joskus smart casual on sallivampi ja esimerkiksi iltapainotteisilla kekkereillä asua voi hyvin terästää näyttävällä huulipunalla tai värikkäällä kauluspaidalla.Voluminous -mekko - Kaiko
59 € / 3 vrk

Miehillä smart casual tarkoittaa tyypillisesti suoria housuja tai siistejä chinoja ja kauluspaitaa. Myös bleiserin voi ottaa kaveriksi tähän komboon, jotta siitä tulee rento ja siisti. Asua saa halutessaan piristää väreillä. Solmiota ei tässä pukukoodissa kuitenkaan kaipailla. 

Naisilla smart casual menee samoilla linjoilla miesten kanssa. Rento, mutta siisti tyyli pitää sisällään esimerkiksi mekkoja, jotka eivät ole liian juhlavia. Lisäksi hameita ja housuja voi yhdistellä ohuiden ja siistien neuleiden kanssa. Smart casualin ei kuitenkaan tarvitse olla tylsä, vaan tässäkin saa tilaisuuteen sopien hieman revitellä. Printit ja värit ovat siis tervetulleita! 

Kukkamekko osana smart casual pukukoodiaFlora -mekko - ByTiMo
59 € / 3 vrk

BUSINESS FORMAL 

Kun edessä on työhaastattelu, palaveri tai muu virallisempi tapahtuma, on pukukoodi usein business formal. Sillä tarkoitetaan siistiä ja virallista arkipukeutumista. Asiallinen ja formaali pukeutuminen on toivottua, mutta vaatteiden ei tarvitse olla tylsiä ja täysin värittömiä. 


 

Miehillä business formal on kaikessa yksinkertaisuudessaan tumma puku, siisti ja vaalea kauluspaita sekä solmio, joka on tyyliltään hillitty. Mikäli kauluspaita on hyvin neutraali, voi solmio olla näyttävämpi. Vaihtoehtoisesti paidassa voi olla hillittyä kuosia, eli vaikkapa raitaa tai ruutua, mutta tällöin solmion tulisi puolestaan olla neutraali, jotta tasapaino säilyy. Kokonaisuuden voi viimeistellä tyylikkäällä taskuliinalla. Kenkien tulisi olla siistit, esimerkiksi mustat tai ruskeat nauhalliset nahkakengät. 

Naisilla business formal tarkoittaa suoria housuja tai siistiä hametta asiallisen puseron tai kauluspaidan sekä bleiserin kanssa. Mekkoa voi myös käyttää, mutta sen tulisi olla istuva ja tyylikäs. Värejä voi käyttää harkitusti, kunhan kuitenkin virallisen arkipukeutumisen määritelmä täyttyy. 

 

Löydä tyylit vaatevuokraamosta

Tuntuuko turhalta ostaa uusi vaate vain yhtä tilaisuutta varten? Tule meille Bonicille! Vaatevuokraamosta löydät erilaiset ja laadukkaat tyylit näihin pukuetiketteihin sopien. Vuokraa vaatteita Bonicin uniikista designer -valikoimasta. Valikoima tarjoilee upeita tyylejä aina smart casualista cocktailin kautta business formaliin ja kaikkea siltä väliltä. 

Valitse vuokrausaika etukäteen kalenterista, vastaanota vaate Postin noutopisteelle, käytä asua kuin omaasi ja palauta juhlien jälkeen pesemättä lähettämällä asu veloituksetta takaisin Bonicille. Palautus on sinulle aina ilmainen, eikä mahdolliset haaverit tai tahrat meitä haittaa, sillä asut ovat vakuutettuja. Eli sinulle jää ainoastaan asusta nauttiminen, me hoidamme kaiken muun! 

Terkuin,

Bonicin mimmit

Jätä kommentti