Vieraskynä: Rekki 

Rekki on laadukas second hand -verkkokauppa ja -palvelu, joka ostaa ja myy käytettyjä merkkivaatteita. Rekin avulla tarpeettomat vaatteesi saavat uuden elämän ja teet vastuullisia vaatelöytöjä laajasta, yli 35 000 tuotteen valikoimasta.

Onko syysvaatemoodi hukassa? Tuntuuko, ettei vaatekaapista löydä vaihtelevaan säähän sopivaa vermettä? Sesongin vaihtuessa kannattaa tehdä omaan garderoobiin syyssiivous, jonka avulla löydät hukassa olleen asuinspiraation ja laitat tarpeettomat vaatteet kiertoon. 

Rekki_secondhand

Käytä apuna näitä ohjeita: 

1. Käy vaatteet läpi yksitellen ja valitse kaappiisi kauteen sopivat luottovaatteet

Syyssiivouksen aluksi kannattaa ottaa esille neljä laatikkoa tai kassia. Näihin voit lajitella vaatteet seuraavasti:

  • Vaatekaappiin palaavat
  • Säilytykseen menevät
  • Korjausta tai ehostusta vaativat
  • Kierrätettävät
Pitele sitten jokaista vaatetta yksi kerrallaan ja pohdi seuraavia asioita: oletko käyttänyt vaatetta yli vuoteen? Sopiiko se nykyiseen tyyliisi? Onko sinulla useita vastaavanlaisia vaatteita? Onko vaate ehjä, käyttökelpoinen tai vielä korjattavissa? Valitse kaappiisi vain syksyyn sopivat luottovaatteet, joita aiot oikeasti käyttää, ja lajittele muut muihin laatikoihin.


Kannattaa kurkata Rekin blogista vinkit oman tyylin löytämiseen.

2. Järjestä vaatteet kaappiin ja säilytykseen

Syysvaatteet kannattaa järjestää vaatekaappiin helpoimmin saataville. Talvi-, kevät- ja kesävaatteet voit järjestellä esimerkiksi kaapin perälle tai muihin säilytystiloihin. Näin kesämekot eivät ole tielläsi etsiessäsi luottoneuletta arkiaamun kiireessä.

Korjausta vaativat vaatteet kannattaa jättää kaapista erilleen, jotta muistat niiden olemassaolon. Näin et myöskään nappaa kiireessä yllesi takkia, joka pitikin viedä räätälille tai neuletta, jonka karannut silmukka oli tarkoitus parsia. Syysvaatteet kannattaa huoltaa pian, jotta ne ovat käytössäsi heti iltojen viilentyessä. Tsekkaa vaatteiden huoltovinkkejä Youtubesta tai kokeile esim. kotimaista Menddie -palvelua.

Rekki_vaatteet

3. Myy hyväkuntoiset vaatteesi nopeasti ja helposti

Tarpeettomat, mutta ehjät, hyväkuntoiset syys- ja talvivaatteet kannattaa myydä nyt eteenpäin, jotta joku muu pääsee ihastumaan niihin. Rekin -myyntipalvelun avulla voit myydä siistejä ja hyväkuntoisia merkkivaatteita helposti ja vaivattomasti: tilaa vain pakettikoodi ja lähetä vaatteesi Rekille tai jätä pakettisi Rekin droppipisteelle. Me teemme muun työn puolestasi ja saat tarjouksen vaatteistasi. Hyväksyttyäsi tarjouksen vaatteet siirtyvät verkkokauppaamme myyntiin, ja saat myydyistä vaatteista korvauksen.

4. Kierrätä ja toimita keräykseen

Tarpeettomiksi jääneitä vaatteita voi myös lahjoittaa esimerkiksi hyväntekeväisyyteen. Korjaukseen kelpaamattomat vaatteet kannattaa toimittaa tekstiilikeräykseen, jotta niidenkin materiaalit pääsevät hyötykäyttöön.

5. Kirjoita ostoslista

Siivottuasi vaatekaappisi tiedät parhaiten, millaisia vaatteita käytät eniten ja mitkä vaatteet jäävät kaapin perukoille. Laadi seuraavaksi ostoslista vaatteista, jotka tarvitset syys- ja talvikautta ajatellen ja tallenna se puhelimeesi. Mieti erityisesti vaatteiden laatuvaatimuksia sekä miten vaatteet sopivat tyyliisi ja muihin asukokonaisuuksiin.

Listan avulla voit tehdä vastuullisia ja kestäviä täsmäostoksia esimerkiksi second hand -verkkokaupassa tai mid season -alennusmyynneissä ja vältät hutiostokset ja tarjoushoukutukset. Kerää ylös myös älä osta -lista sellaisista vaatteista tai vaatteiden ominaisuuksista, joita luulit pitäväsi, muttet oikeasti pidäkään. 

Rekki_kuva

Iloista ja värikästä syksyä toivottaa

Rekkilän väki

Jätä kommentti