Hääkausi on starttaamassa lujaa vauhtia. Meiltä Bonicilta vuokrataan vaatteita paljon nimenomaan häihin. Niin morsiamet, kaasot kuin häävieraatkin ovat löytäneet ihania tyylejä näihin tärkeisiin päiviin. Häihin tulee usein ostettua uusi mekko, joka jääkin loppupeleissä hyvin vähälle käytölle. Eli kun mekko häihin on hakusessa, vaatteen vuokraaminen on erinomainen ja helppo ratkaisu juhlapukeutujalle

Hääetiketti pukeutujalle herättää kysymyksiä.

Etiketit kuitenkin usein mietityttävät. Viitsiikö häihin pukea mustaa? Entäpä saako päälle laittaa punaista? Onko kirkuvat värit vieraalle liikaa? Käydäänpä läpi muutama tärkeä muistisääntö näitä ihania ja rakkaudentäyteisiä juhlia ajatellen.

Hääetiketin mukaan valkoista kannattaa välttää, mutta mikä on muiden värien laita? 

On hyvä pitää mielessä, että oikeasti virallisia hääetikettejä ei ole olemassa. Kyse on enemmänkin käytöstavoista ja hääparin kunnioittamisesta. Mitään erityisen yliampuvaa ei lähtökohtaisesti kannata laittaa päälleen, nimittäin on kohteliasta olla viemättä huomiota itse hääparilta. 

Vuokraa asut häihin vaatevuokraamo Bonicilta.

Häitä ja sääntöjä on kuitenkin yhtä paljon kuin on hääparejakin, joten hääetiketti juhlapukeutujalle riippuu pitkälti myös hääparista. Perinteisemmille pareille punainen voi olla värinä no-no, mutta nykyään sitä näkee enemmän ja enemmän jopa kaasojen mekoissa, joiden värin morsian ja sulhanen ovat itse päättäneet tai toivoneet. 

Valkoinen

Kokovalkoinen asu mielletään perinteisesti morsiamen asuksi ja sen vuoksi vieraana sitä onkin hyvä välttää. Vaikka morsian pukisi päälleen muuta kuin valkoista väriä, on hyvätapaista jättää kokovalkoinen tyyli toisille kekkereille. Poikkeuksena tässä tietenkin on hääparin toiveet: joskus esimerkiksi kaasoja tai morsiusneitoja nimenomaan pyydetään pukemaan valkoiset mekot. Valkopohjainen printtimekko puolestaan voi kuitenkin olla oikein oiva valinta häävieraalle.

Vaaleapohjaiset, mutta printillä koristellut mekot, jotka sopivat häihin täydellisesti ovat esimerkiksi Vejitsin trendikäs High Neck -mekko ja byTiMon upea Festive -mekko.

Punainen

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”. Nykyään hääparit ovat kuitenkin hyvinkin nykyaikaisia, eikä näistä vanhoista ja hauskoista uskomuksista ole välttämättä tietoakaan.

Enenevissä määrin häissä myös näkee punaiseen rakkauden väriin pukeutunutta juhlakansaa. Mikäli tämä väri kuitenkin epäilyttää, voi asian varmistaa hääparilta tai vaikkapa kaasoilta etukäteen.

Musta

Musta asu mielletään helposti hautajaisiin, suruun ja murheeseen. Nykyään ollaan kuitenkin jo sen verran moderneja, että musta mekko eleganteilla asusteilla ja esimerkiksi hienolla leikkauksella on jopa tyylikäs valinta häihin. Etenkin jos kyseessä ovat esimerkiksi trendikkäät kaupunkihäät tai talvella järjestetyt juhlat. Mustaa voikin halutessaan piristää muilla väreillä, jotta tyyli ei jää turhan synkäksi.

Esimerkkejä kauniista, mutta tummista häävieraan asuista ovat Ida Sjöstedtin suosittu River -mekko tai byTiMon tyylikäs Jacquard -mekko.

Värien ilotulitus

Kirkkaat ja räiskyvät värit saattavat niin ikään herättää kysymysmerkkejä. Onko soveliasta vetäistä näyttävä ja räiskyvä tyyli ja värien ilotulitusta päälle? Tässä hyvänä nyrkkisääntönä on jälleen se, että omilla tyylivalinnoillaan ei varasta huomiota morsiusparilta. Eli värejä ja rohkeampia tyylejä saa ilman muuta pukea päälle hyvillä mielin, mutta kannattaa miettiä muut asusteet tarkkaan. Väriloisto on ihanaa ja antaa iloa ja positiivisuutta. On kuitenkin hyvä pitää mielessä hääparin kunnioitus.

Kun halutaan pirtsakkaa väriä häihin, sopii Vejitsin näyttävä Shocking Pink -mekko tai Miia Halmesmaan mukava, mutta näyttävä Lush -silkkimekko sopisivat tähän tilaisuuteen mainiosti. 

Ota myös yleiset pukeutumisetiketit haltuun

Häiden ja muidenkin juhlien kutsuissa saattaa olla eritelty myös tarkempi pukeutumisetiketti. Täältä pääset lukemaan pukukoodeista yleisemmällä tasolla sekä saamaan tyyli-inspistä kuhunkin etikettiin liittyen.

Vaatevuokraamo Bonicilta voi vuokrata vaatteita moneen pukeutumisetikettiin sopien.

Hääetiketti juhlapukeutujalle alkaa toivon mukaan olla nyt hanskassa kesän ja kultaisen 20-luvun häitä ajatellen. Ei muuta kun juhlimaan ja nauttimaan näistä ihanista rakkauden juhlista! Olemme enemmän kuin otettuja, jos ja kun saamme olla osana teidän tärkeitä hetkiä. Täältä pääset näkemään koko valikoiman ja tietenkin myös ihania mekkoja häihin.

Innokkain hääterkuin,

Bonicin mimmit

Jätä kommentti