Hääkausi on ihan meidän suosikkisesonkeja! Bonicilta vuokrataan vaatteita paljon nimenomaan häihin ja autamme mielellämme löytämään ihanimmat tyylit näihin rakkaudentäyteisiin juhliin. Niin morsiamet, kaasot kuin häävieraatkin ovat löytäneet upeita ja uniikkeja tyylejä tärkeisiin päiviinsä laadukkaasta valikoimastamme.

Häihin tulee usein ostettua uusi mekko, joka harmillisesti jääkin loppupeleissä hyvin vähälle käytölle. Eli kun mekko häihin on hakusessa, vaatteen vuokraaminen on erinomainen ja helppo ratkaisu juhlapukeutujalle

Hääetiketti pukeutujalle herättää kysymyksiä.

Etiketit kuitenkin usein mietityttävät. Viitsiikö häihin pukea mustaa? Entäpä saako päälle laittaa punaista? Onko kirkuvat värit vieraalle liikaa? Käydäänpä läpi muutama tärkeä muistisääntö näitä ihania ja rakkaudentäyteisiä juhlia ajatellen.

Hääetiketin mukaan valkoista kannattaa välttää, mutta mikä on muiden värien laita? 

On hyvä pitää mielessä, että oikeasti virallisia hääetikettejä ei ole olemassa. Kyse on enemmänkin käytöstavoista ja hääparin kunnioittamisesta. Mitään erityisen yliampuvaa ei lähtökohtaisesti kannata laittaa päälleen, on nimittäin kohteliasta olla viemättä huomiota itse hääparilta. 

Vuokraa asut häihin vaatevuokraamo Bonicilta.

Häitä ja sääntöjä on kuitenkin yhtä paljon kuin on hääparejakin, joten hääetiketti juhlapukeutujalle riippuu pitkälti myös hääparista. Perinteisemmille pareille punainen voi olla värinä no-no, mutta nykyään sitä näkee enemmän ja enemmän jopa kaasojen mekoissa, joiden värin morsian ja sulhanen ovat itse päättäneet tai toivoneet. 

Valkoinen

Kokovalkoinen asu mielletään perinteisesti morsiamen asuksi ja sen vuoksi vieraana sitä onkin hyvä välttää. Vaikka morsian pukisi päälleen muuta kuin valkoista väriä, on hyvätapaista jättää kokovalkoinen tyyli toisille kekkereille. Poikkeuksena tässä tietenkin on hääparin toiveet: joskus esimerkiksi kaasoja tai morsiusneitoja nimenomaan pyydetään pukemaan valkoiset mekot.

Valkopohjainen printtimekko on puolestaan oikein oiva valinta häävieraalle. Vaaleapohjaiset, mutta printillä koristellut mekot, jotka sopivat häihin täydellisesti ovat esimerkiksi Ida Sjöstedtin kaunis Caroline -mekkoVejitsin trendikäs High Neck -mekko ja byTiMon upea Festive -mekko.

Punainen

Perinteisesti vanhojen uskomusten mukaan häävieraan punainen asu liittyy kiusalliseen tilanteeseen. Nimittäin häävieras punaisessa mekossa on tämän uskomuksen mukaan ”maannut sulhasen kanssa”. Nykyään hääparit ovat kuitenkin hyvinkin nykyaikaisia, eikä näistä vanhoista ja hauskoista uskomuksista ole välttämättä tietoakaan.

Enenevissä määrin häissä myös näkee punaiseen rakkauden väriin pukeutunutta juhlakansaa. Mikäli tämä väri kuitenkin epäilyttää, voi asian varmistaa hääparilta tai vaikkapa kaasoilta etukäteen. Punaisen eri sävyt, kuten vaikkapa pinkit, viininpunaiset ja vaaleanpunaiset asut ovat kuitenkin täysin sallittuja. 

Musta

Musta asu mielletään perinteisesti hautajaisiin, suruun ja murheeseen. Nykyään ollaan kuitenkin jo todella moderneja, ja musta mekko eleganteilla asusteilla ja esimerkiksi hienolla leikkauksella on jopa tyylikäs valinta häihin. Etenkin jos kyseessä ovat esimerkiksi trendikkäät kaupunkihäät. Mustaa voi halutessaan myös piristää muilla väreillä, jotta tyyli ei jää turhan synkäksi. Ja etenkin, jos musta väri on sinun oma juttusi, johon usein pukeudut, niin silloin se sopii päälläsi varmasti myös hääjuhlaan!

Esimerkkejä kauniista, mutta tummista häävieraan asuista ovat Ida Sjöstedtin suosittu River -mekko tai byTiMon tyylikäs Jacquard -mekko.

Värien ilotulitus

Kirkkaat ja räiskyvät värit saattavat niin ikään herättää kysymysmerkkejä. Onko soveliasta vetäistä näyttävä ja räiskyvä tyyli sekä värien ilotulitusta päälle? Tässä hyvänä nyrkkisääntönä on jälleen se, että omilla tyylivalinnoillaan ei varasta huomiota morsiusparilta. Eli värejä ja rohkeampia tyylejä saa ilman muuta pukea päälle, mutta kannattaa miettiä kokonaisuus asusteineen tarkkaan. Lähtökohtaisesti asun väriloisto on ihanaa ja tuo iloista fiilistä. Hääparin kunnioitus on kuitenkin kaiken a ja o. 

Ota myös yleiset pukeutumisetiketit haltuun

Häiden ja muidenkin juhlien kutsuissa saattaa olla eritelty myös tarkempi pukeutumisetiketti. Täältä pääset lukemaan pukukoodeista yleisemmällä tasolla sekä saamaan tyyli-inspistä kuhunkin etikettiin liittyen.

Vaatevuokraamo Bonicilta voi vuokrata vaatteita moneen pukeutumisetikettiin sopien.

Me Bonicin mimmit olemme todella innoissamme saadessamme olla mukana teidän tärkeissä juhlapäivissä! Täältä pääset näkemään koko valikoiman ja tietenkin myös ihania mekkoja häihin.

Innokkain hääterkuin,

Bonicin mimmit

Jätä kommentti