Uusi vuosi 2022 on startannut. Mitä uuden vuoden lupauksiin tulee, meillä Bonicilla olisi esittää teille ihan erinomainen ehdotus: tee tänä vuonna vastuullisempia valintoja muodin ja pukeutumisen suhteen. Me voimme kertoa muutaman vinkin, että miten! :) Vastuullinen muoti on hauskaa, se mahdollistaa kokeilunhalua ja villejäkin tyylejä sekä on ympäristöystävällisempi ja eettisempi valinta kuin esimerkiksi toistuva pikamuodin ostaminen. Lisäksi se sopii aivan kaikille. 

Vastuullinen pukeutuminen on vain muutaman askeleen päässä. Tämä asia ei vaadi paasaamista tai paksua lompakkoa. Me kerromme sinulle muutamia helppoja vinkkejä kuinka kuka tahansa voi tehdä vastuullisesta pukeutumisesta osan omaa toimivaa arkea. Lähde mukaan! 

1. Käy läpi koko vaatekaappisi 

Koska olet viimeksi käynyt läpi ihan koko vaatevarastosi? Olisiko nyt täydellinen aika tehdä se alkaneen vuoden kunniaksi? Käy hylly hyllyltä kaikki vaatteet läpi ja laita ne pinoihin: ensimmäiseen pinoon ne vaatteet, joita käytät paljon ja jotka ovat edelleen sopivan kokoisia (eli ihan lempparivaatteet). Toiseen pinoon ne vaatteet, joita et ole käyttänyt enää aikoihin ja jotka saattavat olla väärän kokoisia. Ja kolmanteen pinoon ne vaatteet, joita käytät silloin tällöin, mutta joista et ole ihan varma. Laita ensimmäinen pino takaisin kaappiin. Käy sitten läpi kolmas pino ja mieti oikeasti, että tarvitsetko näitä vaatteita ja tuleeko niille käyttöä? Lajittele  nämä vaatteet uudestaan niihin, jotka haluat pitää ja niihin, joista voit luopua. 

Järjestä vaatekaappi ja tue kiertotaloutta.

Vaatekaapin siivous ja järjestäminen tekee hyvää ihan joka tapauksessa. Sen jälkeen mieli on ihanan rauhaisa ja levollinen. Näin sinulla on kaapissasi vain ne vaatteet, jotka palvelevat sinua ja jotka tuovat sinulle iloa aina uudelleen ja uudelleen. Lisäksi saamme käännettyä ajatusmaailmaa hissuksiin niin, että tarpeettomia vaatteita ei enää juurikaan kertyisi. 

2. Myy käyttämättömät vaatteet pois second handina

On aika antaa uusi koti vaatteille, joista päätit luopua. Tapoja ja paikkoja myydä on useita, niistä mainittakoon esimerkiksi Flea, Rekki ja Zadaa. Vaihtoehtoisesti ne voi myös lahjoittaa vaikkapa Punaisen Ristin Konttiin. Näin tarpeettomat vaatteet pääsevät kiertoon ja tarjoamaan ihania uusia muistoja uusille ihmisille. Nyt ne eivät makaa käyttämättömänä oman kaappisi perukoilla tukkimassa sitä. 

Myy itsellesi tarpeettomat vaatteet second handina.

3. Rajoita uuden ostamista

Uusien vaatteiden ostamisen vähentäminen on yksi hyvä keino kohti vastuullisempaa tapaa kuluttaa muotia. Toki tarvitsemme uusia vaatteita aina silloin tällöin, sehän on tietenkin päivän selvää. Vaatteiden ostamisessa onkin hyvä aina pohtia pariin otteeseen, että tarvitsenko minä tätä vaatetta ihan oikeasti ja tuleeko sille varmasti käyttöä useamman kerran? Mikäli ei, on parempi jättää se kaupan hyllylle. Mikäli toteat, että vaatteelle on tarvetta ja tiedät varmaksi käyttäväsi sitä, voit hyvillä mielin ostaa sen. 

Vastuullinen muoti ja kiertotalous ovat vaatevuokraamo Bonicin arvoja.

4. Osta käytettyä

Kun tarvitset vaatteita, voisitko katsoa ensiksi mitä second handilla olisi sinulle tarjota? Löytyisikö sieltä etsimäsi? Näin voisit tukea vaatteiden kierrätystä eikä uutta tarvitsisi ostaa. Kiertotaloudella on suuri rooli paremman huomisen puolesta, etenkin muodin saralla. Käytettynä voi löytää upeita aarteita ja huikeita vaatekappaleita, joilla erottua massasta

Osta vaatteet käytettynä ja tue kiertotaloutta.

Ehkä voisit vaikka aloittaa pienen haasteen ystäviesi kanssa? Ei mitään uutta koko vuonna, vaan ostaisitte kaikki vaatteet kierrätettyinä? Tämä voisi olla hauskaa! 

5. Ota vaatevuokraus osaksi elämää

Nyt kun vaatekaapistasi löytyy ne tärkeät kulmakivet, joille on käyttöä arjessa ja jotka palvelevat sinua uskollisesti, voisi olla täydellinen aika tutustua trendaavaan vaatevuokraukseen. Tuntuuko turhalta ostaa juhlamekko vain yhtä tilaisuutta varten? Sitten sille ei juurikaan tule enää käyttöä? Tai uusi kaunis pusero treffeille, jotta olo olisi itsevarmempi uuden seuralaisen kanssa? Jep jep, tähän olemme me monet joskus sortuneet!

Vuokraa vaatteita Helsingissä Bonicilta.

Vaatevuokraus tarjoaa huikean ratkaisun näihin tilanteisiin: vuokraa mekko häihin, synttäreille, valmistujaisiin, kihlajaisiin tai muihin hauskoihin rientoihin. Vuokramekko palvelee täydellisesti myös työtilaisuudessa, tärkeässä asiakastapaamisessa kun haluat hurmata asiakkaan, tai esimerkiksi firman kekkereillä. Vuokrattu asu tuo myös särmää kutkuttaville treffeille: kokeile vaikkapa tätä Ida Sjöstedtin ihanan ruusuista mekkoa tai tätä kaunista ja laadukasta silkkipuseroa, olemme varmoja, että tunnet olosi spessuksi ja itsevarmuutesi huokuu kilometrien päähän!

Vaatevuokraus on helppo ja edullinen tapa pukeutua näyttäviin ja upeisiin designer -vaatteisiin. Se antaa sinulle mahdollisuuden kokeilla uudenlaisia tyylejä matalalla kynnyksellä. Bonicin vaatevuokraamo Helsingissä palvelee teitä ilman ajanvarausta, joten vaatevuokrauksen pariin voi tulla tutustumaan ihan milloin mieli halajaa. Vaihtoehtoisesti vaatteita voi vuokrata ja vaatelainauksen pariin pääsee tämän meidän verkkokaupan kautta. Toimitamme vaatteita ympäri Suomen. Voit vuokrata vaatteita joko 3 tai 7 päiväksi. Palautus tapahtuu kätevästi Postin tai Matkahuollon kautta, tai suoraan Helsingin liikkeeseen. Asua ei tarvitse pestä, vaan me vaatevuokraamon mimmit hoidamme sen puolestasi. 

Vuokraa Miia Halmesmaan Lush mekko Bonicin vaatevuokraamosta Helsingistä.

Vuokraamalla vaatteita tuet kiertotaloutta ja vastuullisempaa elämäntyyliä, sinun ei tarvitse tukkia omaa vaatekaappiasi uusilla pukimilla ja mikä huikeinta: saat kokeilla upeita ja erilaisia designer-tyylejä. Tyylejä, joita haluat käyttää, mutta et välttämättä omistaa.

Talvisin terkuin,

Bonicin mimmit

Kommentit

Karla sanoi:

Tosi hyviä vinkkejä, ajattelin että vois haastaa jonkun kaverin tuohon “älä osta uutta”-haasteeseen (pois lukien alus- ja urheiluvaatteet, niitä en pysty ostamaan käytettynä 🙈).

Jätä kommentti