Kevät, kesä, syksy vai talvi? Erilaiset väripaletit sopivat erilaisille ihmisille. Värianalyysit auttavat sinua löytämään värit, jotka itsellesi parhaiten sopivat ja jotka tuovat juuri sinulle kaunista hehkua. 

Värianalyysin voi suorittaa myös itse.

Värianalyysin voi tehdä myös itse

Värianalyysejä tekevät rautaiset ammattilaiset. Jos haluat kuitenkin jonkinlaista osviittaa ilman ammattilaisen apua, voi värianalyysin suorittaa myös itse. Lue ja selvitä, sopivatko murretut värit ihollesi vai olisivatkohan kenties pastellinsävyt paremmat?

Kevät

Kevään väripalettiin kuuluvat tyypillisesti lämpimät pohjavärit sekä raikkaat ja pehmeät sävyt, eli aika tiivistetysti kevään kivat fiilikset yleisesti. Värit eivät saa olla liian tummia, murrettuja eivätkä voimakkaan dramaattisia. Kevään väripaletin värejä ovat puuterimaiset ja heleät värit, eli esimerkiksi vaaleanpunainen, vaaleankeltainen, koralli, persikka ja raikas turkoosi. 

Kevään värit sopivat yleisesti ottaen vaalealle ja keltapohjaiselle iholle, jossa voi olla myös pisamia. Silmät ovat tyypillisesti vihreät, sinivihreät tai lämpimän sinisen sävyiset. Hiukset ovat usein lämpimän vaaleat. Hiuksissa voi olla myös punapigmenttiä. 

Kesä

Jos kevään väripaletin pohjaväreinä ovat lämpimät sävyt, löytyy kesän väripaletista puolestaan viileitä pohjavärejä. Sävyt ovat pääasiassa vaaleita, kirkkaita ja pehmeitä. Tyypillisiä kesän värikartan sävyjä ovat pastellinsävyt, kuten baby blue, baby pink, mintunvihreä ja laventeli. Näitä värejä voisi verrata nimenomaan kesäisiin kukkaniittyihin ja suven kauniisiin maisemiin. 

Kesän väripaletti pukee yleensä ihmisiä, joilla on vaaleanpunertava tai maidonvalkoinen iho. Hiukset ovat yleensä luonnollisen sävyiset tai maantienharmaat. Silmät puolestaan voivat olla harmaan tai tai sinisen sävyiset.

Syksy

Syksyn väripaletin pohjaväri on lämmin. Lämpimään pohjaväriin yhdistetään voimakkaat ja murretut sävyt. Syksyn väripaletti on vuodenaikansa kaltainen: siinä näkyy murrettuja sävyjä kauniista ruskasta, kuten oranssia, sinapinkeltaista, tiilenpunaista, oliivinvihreää, metsänvihreää ja okraa. Lisäksi paletista löytyy muun muassa petroolin väriä. 

Syksyn lämmin väripaletti sopii oliiviselle iholle, jossa on pigmenttiä. Värit sopivat loistavasti myös ruskettuneelle iholle. Iho on yleensä vaalea, joka saattaa palaa helposti auringossa. Aurinko saattaa puolestaan lisätä pisamia syysihmiselle. Hiukset ovat usein mahonkiset tai tummat ja niissä saattaa olla myös punapigmenttiä. Silmät ovat tyypillisesti ruskeat tai vihertävänruskeat. 

Talvi

Talven värikartta koostuu viileästä pohjaväristä sekä dramaattisista, voimakkaista ja tummistakin sävyistä, jotka tuovat kontrastia. Tyypillisiä värejä paletissa ovat musta, valkoinen, kylmä sininen ja hopea. Lisäksi kartassa on muita voimakkaita värejä, kuten burgundia, verenpunaista, smaragdinvihreää ja tummansinistä. 

Talven viileä ja dramaattinen väripaletti sopii puolestaan sellaiselle, jonka iho ei taita keltaiseen eikä punaiseen. Iho on tyypillisesti harmahtava tai maidonvalkoinen. Silmienväri on yleensä tummanruskea tai kylmän sininen. Hiustenväri on niin ikään dramaattinen, tyypillisesti joko todella tumma tai todella vaalea. 

Värianalyysistä apua pukeutumiseen

Värianalyysit auttavat valikoimaan itselle sopivia värejä omaan vaatekaappiin. Sen pohjalta voi rakentaa joko luottovaatekaappia tai inspiroitua juhlapukeutumisesta. Mutta vaikka värianalyysit antavat loistavaa osviittaa siitä mikä itselle sopii, kannattaa pukeutumisessa kuitenkin suosia myös sitä mistä aidosti itse tykkää. 

Jos syysihminen rakastaa kesäpaletin pastellinsävyjä tai kevätihminen tykkää dramaattisista talven väreistä, niin antakaa ehdottomasti vaan mennä! <3 Tärkeintä pukeutumisessa loppupeleissä on kuitenkin se, että tunnet itsesi itsevarmaksi ja upeaksi sekä viihdyt valitsemissasi vaatteissa hyvin. 

Me autamme sinua mielellämme valitsemaan juhlatyylin joko värikarttaasi tai lempiväreihisi perustuen. Kannustamme myös rohkeasti kokeilemaan erilaisia värejä ja tyylejä, ehkä myös sellaisia joihin et normaalisti arkena pukeutuisi. Vaatevuokraus mahdollistaa paljon kokeilunhalua myös matalalla kynnyksellä, kun vaatteeseen ei tarvitse sitoutua. Ja ehkä sillä tavoin myös löydät oman tyylisi ja uusia lempivärejä! 

Terkuin,

Bonicin mimmit 

Kommentit

Aava sanoi:

Mielenkiintoista!

Jätä kommentti