Hääkutsu kilahtaa postiluukusta, mahtavaa! Läheisten ja ystävien rakkauden juhlia on aina ihanaa päästä juhlistamaan. Sitten onkin vain ajan kysymys, kun oma pukeutuminen nousee esille. Mitä pukea häihin? Mikä on juuri näiden juhlien pukuetiketti? Listasimme 5 asiaa, jotka on hyvä huomioida, kun miettii omaa hääpukeutumista.

Valmistaudu häihin varaamalla mekko Bonicilta.

Pohdi näitä asioita, kun suunnittelet omaa tyyliä häihin

1. Pukuetiketti

Pukuetiketti on pohja, josta lähdetään liikkeelle oman asuvalinnan kanssa. Hääkutsussa voi olla eriteltynä morsiusparin toivoma pukukoodi. Suomalaisissa häissä tyypillisin pukukoodi on tumma puku. Mikäli häiden pukukoodia ei ole mainittu ja epäröit asian kanssa, kannattaa varmistaa se morsiamelta tai sulhaselta. Täältä löydät kattavan yhteenvedon eri pukuetiketeistä

Häiden pukukoodeissa saattaa puolestaan olla omat kommervenkkinsä. Perinteisemmät pariskunnat saattavat esimerkiksi toivoa, että punaista mekkoa vältellään. Täältä voit lukea häävieraalle tarkoitetun pukuetiketin.

2. Häiden sekä morsiusparin tyyli

Mikäli häiden pukukoodia ei ole erikseen mainittu, kannattaa lähteä miettimään omaa asuvalintaa juhlien ja morsiusparin tyylin pohjalta. Missä häät pidetään? Onko hääpaikkana näyttävä kartano vai rennompi juhlapaikka rauhallisen metsän siimeksessä? Ovatko ne isot ja juhlavat vai pienet ja intiimit? 

Mikäli tiedossa on perinteiset, isot ja juhlavat häät elegantissa paikassa, kannattaa pukeutua siihen sopivasti. Esimerkiksi tumma puku on tähän sopiva pukukoodi. Jos puolestaan kyseessä on pienet ja rennot häät vaikkapa maalla, eikä morsiuspari vaikuta perinteiseltä, voi omat vaatevalinnatkin olla hieman  rennommat. Boheemin parin häihin sopii niin ikään hieman boheemimpi juhlalook.

3. Kelit

Asuvalinnat tehdään yleensä muutamia viikkoja ennen h-hetkeä, jolloin voi olla vaikea ennustaa juhlapäivän säätä. Etenkin täällä pohjolassa, jossa kesäkelit saattavat heitellä rajustikin suuntaan tai toiseen. Kylmään päivään sopii pidemmät hihat kun taas hellepäivänä on ihana pukea päälle jotain tyylikkään kevyttä. 

Tätä asiaa voikin lähteä miettimään materiaalivalintojen kautta: muun muassa silkki on materiaali, joka ei aiheuta tuskaa hellepäivänä, mutta joka kuitenkin tarvittaessa tuo lämpöä viileämpiin hetkiin. Myös muut luonnonmateriaalit sopivat aikalailla keliin kun keliin.

Toinen hyvä vaihtoehto kesän häihin on valita kevyempi asu, jonka voi helposti koristaa vaikkapa hartiahuivilla tai muulla lämmikkeellä silti säilyttäen kauniin ja juhliin sopivan tyylin. 

4. Vaatteisiin sopivat asusteet

Kun juhlavaate on valittu, on aika suunnitella siihen sopivat asusteet. Asusteiden valinnassa kannattaa miettiä mikä omiin väreihin sopii sekä mistä itse tykkää. On tärkeää viihtyä asukokonaisuudessa juhlapäivänä. 

Asusteita on hauska yhdistellä asun yksityiskohtiin sopien. Mikäli vaatteen printissä on vaikkapa tiettyä väriä siellä täällä, voisi korut, kengät ja laukun valita siihen sopien ja sitä toistaen. Vastaväreillä on niin ikään kiva leikitellä ja luoda kokonaisuuteen ilottelua. Myös klassiset kultaiset tai hopeat korut sopivat häihin erinomaisesti varsinkin silloin, kun kyseessä on elegantit juhlat. 

5. Oma persoona osana tyyliä

Hääjuhlissa saa ehdottomasti tuoda esiin myös omaa tyyliä tai persoonaa. Häävieraiden ei tarvitse olla klooneja keskenään. Tässä vaiheessa on kuitenkin hyvä pitää mielessä morsiusparin toive häiden pukukoodista sekä juhlien luonne. 

Mikäli haluat tuoda esiin omaa persoonaa, voi sen tehdä hyvällä maulla jo itse vaatteen valinnasta alkaen. Esimerkiksi värikkään leikkisä pukeutuja voi valita näyttävän värisen vaatteen ja koristaa sitä toisen värisillä koruilla. Rock-henkisyyttä voi puolestaan lisätä vaikkapa mustalla vyöllä, rouhealla kenkävalinnalla sekä meikillä. 

Bonicilta mekkoja häihin - rennoista kekkereistä elegantteihin juhliin

Meiltä Bonicilta löydät eri tyylisiä mekkoja erilaisiin häihin. Rennoissa sekä pienissä häissä voit säväyttää esimerkiksi kesäisen kasuaalilla kukkamekolla. Juhlaviin häihin vaikkapa ulkomaille voit puolestaan pakata mukaan esimerkiksi pitkän ja iltapukumaisen luomuksen

Kurkkaa valikoima täältä. Vuokraa asu joko 3 tai 7 päiväksi kerrallaan, käytä sitä kuin omaasi ja palauta juhlien jälkeen meille pesemättä. 

Vuokraa juhlamekko häihin vaatelainaamo Bonicilta.

Terkuin,

Bonicin mimmit

Jätä kommentti