Ikuinen pyykkivuori, joka vain kasvaa kasvamistaan? Nukkaantuneet vaatteet, joita ei enää oikein viitsisi käyttää? Hieman nuhjuiset paidat, joissa ei kuitenkaan ole näkyvää likaa; pestäkö vai eikö pestä? Aika tuttuja ja kimurantteja tilanteita meille monelle, vai mitä? Nyt jaamme sinulle muutaman helpon vinkin vaatehuoltoon liittyen. Otahan neuvoista vaari ja helpota arkeasi sekä pidennä vaatteiden käyttöikää niiden avulla. Näin myös rakkaat lempparivaatteesi palvelevat sinua pidempään!

Kamppeet kuntoon ja kohti parempaa vaatehuoltoa

Aloita ekologisempi vaatteiden huolto hankkimalla pätevät kamppeet, jotka tekevät hommasta kätevää. Listaamme tähän muutaman esimerkin vaatteiden huoltotuotteista, joiden kanssa vaatehuolto on sekä helppoa että hauskaa. Niin ja nämähän ovat myös tosi hyviä lahjaideoita vaikkapa synttärisankarille!

Huolla vaatteet oikeaoppisesti vaatevuokraamo Bonicin neuvoilla.

  1. Vaatehöyrystin

Vaatehöyrystin on näppärä vekotin, johon jää niin koukkuun. Kun tämän kerran hankkii, niin on kyllä vaikea elää ilman. Höyryttäminen on hellävarainen tapa pitää omista rakkaista vaatteista huolta. Vaatteet suoristuvat alta aikayksikön ja tämä vempele tepsii myös moniin sellaisiin materiaaleihin, joita ei voi silittää. Lisäksi kuuma höyry auttaa poistamaan hajuja ja raikastamaan vaatteen.

  1. Vaateharja 

Vaateharja toimii erinomaisesti tekstiilien siistimiseen. Tarrarullan tavoin se poistaa vaatteista karvoja ja pölyä. Jopa kuivuneet tahrat voivat saada kyytiä, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse välttämättä pestä vaatetta vain pienen tahran vuoksi. Vaateharjalla voi poistaa myös irtonukkaa, mikä tekee vaatteesta taas paljon kivemman käyttää. Harjoja on paljon erilaisia, joten kannattaa ostaessa miettiä oma tarve ja hankkia vaateharja sen mukaan. Arkive Atelier on vaatehuoltoon erikoistunut yritys, joka myy vaatteiden huoltotuotteita (myös näitä harjoja). Kannattaa ihmeessä tutustua heihin, jos ei ole vielä tuttu firma!

  1. Nukkaharja

Vaateharjan tavoin nukkaharja poistaa myös nukkaa, pölyä ja karvoja vaatteista. Tämä on kätevä vekotin myös kodin tekstiilien ja vaikkapa huonekalujen puhdistukseen. Irtolika saa niin ikään kyytiä nukkaharjan käsittelyssä. Niin kun ehkä tiedät, tarrarulla saattaa jättää inhottavan ”liimaisen” pinnan tekstiiliin, joten sikäli suosittelisimme juurikin näitä harjoja vaatteiden huoltotuotteiksi.

  1. Ompelusetti

Pieni ompelusetti, joka sisältää neulan ja pari eriväristä lankaa, pelastaa vaatteen pieniltä haavereilta ja reijiltä. Ainahan voi sattua ja tapahtua eikä pienten korjauskelpoisten ruhjeiden takia kannata jättää vaatetta käyttämättä saatika heittää sitä pois. Etenkin sukkahousujen käyttöikää voi pidentää ja niihin tulleita reikiä kannattaakin ahkerasti paikkailla, jos sukkikset ovat muuten hyvässä kunnossa. Sama homma muiden vaatteiden pienten repeämisten kanssa ja esimerkiksi langanvedosta johtuvien pikkureikien kanssa. Tällä tavoin vaatteiden käyttöikä pitenee huomattavasti!

  1. Hajunpoistaja

Tämä kätevä suihke auttaa nimenomaan vaatteen pieneen nuhjuisuuteen. Kun olet käyttänyt vaatetta kerran ja kainalot tuoksahtavat joko dödöltä tai miedolta hieltä, mutta vaate on muuten siisti ja tahraton, kannattaa kokeilla suihketta ennen pesua. Toki lika ja pahempi hikoilu saattavat vaatia järeämpiä aseita, mutta tämä on oikein oiva ja tehokas suihke, kun haluat freesata vain esimerkiksi kainalot. Näin vaatetta ei tarvitse pestä vain tämän pikkujutun takia.

  1. Tekstiilisuihke

Täydellisen helppo ratkaisu vaatteen pikaraikastukseen on tekstiilisuihke. Hajut lähtevät tiehensä ja tekstiili tuntuu raikkaammalta sekä pehmeältä tämän pienen käsittelyn päätteeksi. Hajunpoistajan tavoin tämä on hyvä ratkaisu, kun vaatteet tarvitsevat vain raikastusta, mutta pesukäsittelylle ei vielä ole tarvetta.

  1. Sappisaippua / vegaaninen tahrastick

Olettekos kuulleet sappisaippuasta tai tahrastickistä? Nämä ovat kyllä vaikeiden tahrojen parhaat mahdolliset pelastusjoukot. Näitä on helppo käyttää ihan kotioloissakin ja ne tepsivät niin ruohon värjäämiin kohtiin kuin muihin vaikeisiin tahroihin. Suihkuta tai hiero sappisaippuaa, anna sen vaikuttaa n. 10 minuuttia ja huuhtele pois. Vegaaninen tahrastick ajaa saman asian: kastele vähän tahriintunutta kohtaa, hiero tikkua siihen, anna hetki vaikuttaa ja huuhtele vedellä pois. Nämä ovat olleet meidän vaatevuokraamon asujen pelastus ja voimme todellakin lämpimästi suositella niitä ihan kaikille!

Pari vaihtoehtoa vaatteiden pesulle

Myös niin sanotusti turhaa vaatteiden pesua voi karttaa eri keinoin. Kokeile esimerkiksi tuulettaa, höyryttää tai pakastaa vaate. Kuten aiemmin mainittu, höyryttäminen freesaa vaatetta ja antaa myös tunkkaisille hajuille kyytiä. Tuulettaminen on myös todella näppärä ratkaisu ja yleensä auttaa välttämään turhat pesut - otahan siis parveke tai taloyhtiön tuuletusparveke hyötykäyttöön! Suosittelemme myös kokeilemaan vaatteiden pakastusta kodin pakastimessa. Kuulostaa hassulta, mutta kyllä: jo 24 tuntia pakastimessa riittää raikastamaan vaatteen. 

Huolla vaatteita tuulettamalla tai pakastamalla pesun sijaan.

Jos haluat lähteä vaatehuollon kanssa ihan hc-linjalle, niin voimme todella lämpimästi suositella höyrykaappia, joka on meilläkin käytössä vaatevuokraamossa. Kaapissa vaatteet höyryttyvät sileiksi ja puhtaiksi. Hygieeninen höyryteknologia poistaa vaatteista hajut ja bakteerit sekä allergeenit.

Kuinka vaatteet huolletaan Bonicilla?

Kuten tiedätte, teidän asiakkaiden ei tarvitse stressata Bonicin vuokravaatteiden huollosta käytön päätteeksi. Me pesemme tai pesetämme vaatevuokraamon vaatteet sekä huollamme ne oikeaoppisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Näin varmistamme myös, että asiakkaamme vastaanottavat aina puhtaan ja silitetyn asun vuokrauksen alkaessa. Lue tästä lisää kuinka vaatevuokraus Bonicin kautta toimii.

Vaatehuolto onkin Bonicilla yksi isoista osa-alueista ihan joka viikko. Se auttaa myös meitä pidentämään vaatelainaamon vaatteiden käyttöikää, jotta ne säilyvät hyvässä vuokrauskunnossa ja tarjoavat ihania hetkiä teille mahdollisimman pitkään.

Meillä vaatteiden huolto alkaa siitä, että kartoitamme missä kunnossa vaate on vuokrauksen jäljiltä ja toimimme sen mukaan. Pesuohjeita luemme kuin raamattua. Tahraiset vaatteet, jotka vaativat kemiallisen pesun tai kuivapesun, kiikutamme pesulaan hemmotteluun.

Muut vaatteet pesemme tarpeen mukaan joko hellävaraisesti käsin tai suihkuttelemme raikastavia suihkeita ja nakkaamme asut pariksi tunniksi höyrykaappiimme peseytymään, freesaantumaan ja siliämään. Tämä kaappi toimii myös vaativille tekstiileille ja on kyllä ollut meille ihan ässä hankinta! Btw, yksittäiset tahrat on helppo käsitellä joko sappisaippualla tai vegaanisella tahrastickillä ja mikrokuituliina toimii erinomaisesti pienten meikkitahrojen poistoon. 

Ekologisempi vaatteiden huolto tapahtuu Bonicin höyrykaapin ansiosta.

Pesun jälkeen höyrytämme tai silitämme vaatteet, jolloin ne ovat täydellisessä iskussa seuraavia upeita vuokraajia varten. Korjaamme myös kaikki haaverit. Mikäli meidän osaaminen loppuu, vaate korjautetaan ammattilaisella.

Toivottavasti onnistuimme inspiroimaan sinua vaatteiden huoltoon liittyen! :) Tässä muita vinkkejä kuluttaa muotia vastuullisemmin.

Terkuin,

Bonicin mimmit

Jätä kommentti